Tuesday, March 15, 2011

Kedi Dili

Kediler, minik mırnavlarımız sizi çok seviyorum. Bu bir aşk olmalı!

Kimi çok sever kimi itekle kimi görmeye tahammül edemez ama halbuki onlar sıçan değil kedi (: sevilmemelerinin sebebi ailelerin çocukları genel olarak hayvan sevgisiyle büyütüyor olmaması malesef. O kadar çok iri yarı saldırgan köpekle gezen yurdum apaçisi gördüm şu mahallemizde bi tane mırnavı almış gezen bir insana rastlamadım kendimi bildim bileli. Güç sembolü olarak ayı gezdirin deseler alıp onu da denemeye kalkarlar.

İnsanın o hayvanın karakterinde ne bulduğu önemli onları sevmesi için. İnsan olduğu için hangi hayvani dürtüsünü ruhunun derinlerinde barındırdığını hissediyorsa o içgüdüye sahip bir hayvan edinmek istiyor.

Köpek ve kedilerin cinslerine göre gösterdikleri davranışlar da farklı tabi.. Ve o hayvanın karakteirne bakarak sahibini analiz edebiliriz. Komşularımızın kedileri oldu kaldığımız kampta kişilikleri de kedi gibiydi sanırım eğlenmeyi seven, yemeyi içmeyi gezmeyi seven ve bir çok benzeri davranış...

Kuş besleyen insan kim bilir içinde özgürlük tutkusuyla yanıp tutuşuyordur veya tam tersi gereksiz yere bir şekilde hapsedildiğini içten içe düşünüyordur. Köpek sahibine sadık olduğundan seviliyor, besleyen de sevdiklerine sadık diyebiliriz, hamster besleyenlerle ilgili henüz yorum yapmak istemiyorum (: Sürüngen beslemek isteyenlerin doğası sıradışı ve maceracı ve benzer şekilde soğukkanlı olduklarını düşünüyorum.

Çin astrolojisinde tavşan yılı ve Vietnamda kedi yılı diyebileceğimiz 2011'in devamında mutluluk ve hayvan sevgisi dolu günler dilerim..

1939-1951-1963 -1975-1987-1999-2011 yılları tavşan yılı ve bu yıllarda doğanların kendi yılı 2o11.. ;)


""""Tavşan yılı 12 yılda bir gelmektedir. Metal özelliğide 60 yılda bir. 1951 yılında tavşan metal döneminde iken Kore Savaşı olduğu için kargaşa ve savaş yılı olarak nitelenir. Tavşan yıllarının en önemli özelliği kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız olarak bilinir.Tavşan astrolojide hızı temsil eder. Acil alınmış kararları temsil eder.

Tavşan burcu doğumlulara şanslarının yaver gitmesi için bol dua edin önerisinde bulunulur. Tavşan tehlikeyi gördüğünde hızla kaçar, şansı yaver gider ise tehlikeden kurtulur.

Genellikle savaş yılı olarak bilinir. Tavşan yılının yönü Doğudur. Hızlı ilişkiler yaşar. Evlerinin kapısı kuzeye açılan ve yatak odaları kuzeye bakanlara şans getireceği inanılır.

Çin yeni yılı geleneksel olarak 4 Şubat’ta başlar. Başlayan her yıl Çin astrolojisine göre Buddha’nın davetini kabul eden 12 hayvandan birini simgelemektedir.
Çin astrolojisini batı astrolojisiyle karşılaştırdığımızda burçlar batı astrolojisinin aksine Güneş’in(Solar) değil Ay’ın(Lunar) etkisi altındadır.Tabiki çin astrolojisiyle söylenecekler bununla sınırlı değildir.Fakat burada çin burcunuzu bularak çin astrolojisine güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Metal (yin) Tavşan Yılı
Çin Astrolojisinde burçlar her sene Ocak ayının sonunda veya Şubat ayında değişir. Bir yıl boyunca aynı burç devam eder. 2010 Yılında Kaplan burcu hüküm sürmüş olup 03 Şubat 2011 tarihinde, Çin takviminde metal (Yin) TAVŞAN yılı başlayacaktır. Tavşan yılı 22 Ocak 2012 tarihinde bitecektir. Tavşan yılı bitince Çin astrolojisinde EJDERHA yılı başlayacaktır. Burçların sembolleri ile birlikte Yin (dişi) ve Yang (erkek) özellikleri ve 5 elementten hangisi olduğu da açıklanır. Tavşan yılı Yin (dişi) olup metal element olur. Ayrıca beyaz, sarı veya altın tavşan yılı denir.

Tavşan yılı barış, eğlence, aşk ve romantizm zamanıdır. Moda, sanat ve müzik alanında gelişmeler ve eserler ortaya çıkar. Tüm insanlığı etkileyecek akımlar ortaya çıkabilir. Bunun anlamı tavşan yılında savaş olmayacak demek değildir. Kore savaşında barış görüşmelerinin başladığı zaman (1951) metal Tavşan yılı başlamıştı. Tavşan yılları genel olarak romantizm zamanı olarak görülür. Tavşan çok hızlı üreyen canlı olduğundan tavşan yılında cinsellik ön plana çıkar. Tavşan için talih sembolü görüşü hakimdir. Hayvanlar içinde genel olarak Horoz dışında anlaşamadığı hayvan yoktur. Bu nedenle en fazla sorun yaşamaya karşı tedbirli olması gereken grup Horoz yılı doğumlular olacaktır. Ancak Çin astrolojisinde yıl sembolü kadar beş element işareti ve talih elementi de büyük rol oynar.

Özellikleri
Talihli, cömert, kibar, kültürlü, sanatkar, duyarlı.
Kişiliği
Hayvan yıllarının içinde en talihli olanlar tavşan yılında doğmuş olanlardır, denilir tavşanlar aslında kendi talihini kendileri yaratanlardır. Bu kişiler, çoğumuzu harap edecek sıkıntılardan bir zarar görmeden sıyrılmasını becerirler. Tavşan yılı doğumlusu kavgaya meraklı değildir. Bunun yerine karşılaştığı sorunları anlaşarak ve konuşarak çözümler karşı fikirde olanları ikna ederek kendi safına çeker. Barış taraftarı olması, sorunların karşısında uzlaşmaya çalışması onun zayıf birisi olduğunu göstermez.
Tavşan yılı doğumlusu eğer savaşmak zorunda kalırsa bunu da büyük bir cesaret ve şiddetle yerine getirir. Bu kişileri barış sevgisi, müzik ve sanat kabiliyeti ile tamamlanmıştır. Başkaları yararına cömert olması ve iyi duygular beslemesi de özelliklerine ilave edilmelidir. Bunların en önemli olumsuz tarafları aniden aksileşmeye meyilli olmalarıdır. Bu durum başkaları için çok şaşırtıcı olur ve yanlış anlaşılmalara yol açar.

Duygusal Yaşamları
Bu kişiler aşk ve evlilikte fiziki heyecanı üstün tutan, duygusal yanları güçlü insanlardır. Bununla beraber rahatlarına düşkünlükleri de, tüm öteki özellikleri içinde önemli yer tutar. Tavşan yılında doğan kişi geçici ilişkilerden hoşlanır. Uzun süreli beraberliklere çok ender razı olur. Evlenmeyi göze alması için her yönden tatmin olması gerekir.
Tavşan yılı kişisi için en az uygun olan Horoz yılında doğan kişilerdir. Keza Kaplan yılı doğumlusu da onunla zor uyuşur. Bunlardan başka, Maymun ve At yılı doğumlular da zor anlaşır. Tavşan yılında doğanlar için en uygun olanlar Koyun ve Domuz yılında doğmuş olanlardır.""""

No comments:

Post a Comment